Зъбни импланти

Зъбният имплант представлява титаниев винт, който замества корена на извадения зъб, върху който се поставя неснемаеми протезни конструкции (коронки, мостове) или снемаеми протезни конструкции  (частични протези). Титанът е биологично поносим от  организма,  поради това той се използва  за изработване на зъбни импланти. До  момента в съвременната стоматология  нямя  по-добър метод  за възстановяване на  липсващ зъб. След като бъде имплантиран  в костта  е необходимо да се получи остеоинтеграция т.е (вкостяване) на импланта  в костта. След това  той може да  се натовари  с протезна  конструкция  (коронка, мостова конструкция , протеза  ). В 95 %  от случаите зъбният имплантат се възприема  от организма. Дългосрочната преживяемост на зъбните импланти  във времето е  комбинация, от правилно планиране   и позициониране,  от страна на оператора  с последваща  добра  устна хигиена на пациента.

зъбни импланти

Етапи на поставяне на зъбен имплант

1. Планиране

През тази етап е необходимо да се направи ОПГ ( панорамна рентгенография) или 3D скенер за правилното планиране и позиционирани  на импланта. Определя се големината и вида на импланта.

2. Имплантиране

В тази етап след поставена местна анестезия(упойка) се пристъпва към имплантиране на импланта в костта. Оформя се костно ложе в което се поставя  импланта.След което се изчаква между 3-6 месеца, за да се получи остеоинтеграция (процес на срастване на имлантата с прилежащата кост).

имплантиране

3. Разкриване на имплантат

След  като успешно е преминал периода на остеоинтеграция се пристъпва към разкриване на импланта. Поставя се гингивоформер(цикатризационен винт) за три седмици, който да оформи гингивата (венеца) около импланта.

разкриване

4. Натоварване / Протезиране върху имплантата

В  този  етап, след  като цикатризационния винт е оформил вече венеца  можем да поставим короната  върху импланта, ако той е само един.Върху  имплантатите могат да се поставят неснемаеми протезни конструкции(мостове) или снемаеми  такива(протези). 

протезиране

ЗАПАЗЕТЕ ЧАС В MAX DENTMAX DENTMAX DENTMAX DENT - +359 883 441 708

  ЗАПАЗИ ЧАС

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com