Ендодонтско лечение

Ендодонтското лечение представлява кореново лечение на зъба. То се налага да се проведе когато зъбът  развие пулпит, периодонтит или гангрена.Най-честата причина  един зъб да развие  посочените диагнози са ненавременно или неправилно лечение на кариес. Много често  ендодонтското, или така наречено  кореново лечение на зъбите е подценявано от пациентите.Причината за това   е липсата понякога  на  симптоматика  или  болка, когато даден пулпит, периодонтит или гангрена  протичат хронично. В много случаи кореновото лечение на зъбите е сложен и дълъг във времето процес, за успешното протичане на който, е необходимо от една страна опита на оператора  и необходимата техника за провеждането  му от друга.

Механична обработка

Механичната обработка на кореновите канали представлява прохождането на кореновия канал и последващото негово розширяване. Това се прави с цел да се премахнат  патогенните микроорганизми причинили заболяването на зъба. В съвременната ендодонтия обработката на каналите на зъбите  е немислимо без използване на ендомотор. Това е така наречената машинна обработка но кореновите канали  с подходящи никел-титанови пили. 

механична

Химична обработка

Вторият етап от ендодонтското лечение е химичната обработка на кореновите канали. Механичната обработка не е достатъчна за премахване на патогенните мекроорганизми. Използват си специални разтвори за иригация(промивка) на кореновите канали за унищожаване  на патогените причинили инфекция в зъба.

химична

Обуртиране

обуртиранеОбтуриране(запълване ) на кореновия канал е третият етап от ендодонтското лечение. За да бъде успешно ендодонтското лечение е необходимо 3D запълване на корено-каналната система на зъба. За да видим нагледно как са запълнени кореновите канали е необходимо да се направи рентгенография на лекувания зъб.

ЗАПАЗЕТЕ ЧАС В MAX DENTMAX DENTMAX DENTMAX DENT - +359 883 441 708

  ЗАПАЗИ ЧАС

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com